× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Neden Bir Çoklu Dil WordPress Eklentisi Tercih Etmelisiniz?

1. Daha fazla müşteriyi dönüştürmek için yeni kitlelere ulaşın

Potansiyel müşterilerle kendi dillerinde konuşarak ve o dilin kültürüne yatırım yaparak, müşterilerle gerçek ilişkilere yatırım yapar ve markanızla çok daha yakın bir deneyim sunarsınız.

2. Daha yüksek görünürlük

Çok dilli SEO, siteniz için çok daha fazla arama tıklaması getiren büyük bir kazanç olabilir. Daha geniş bir kitle sizi bulabilirse sitenizin görünürlüğü artar.

3. Daha fazla satış

Çok dilli bir WordPress sitesi oluşturmak, satışlarınızı artırmanın oldukça basit bir yoludur; özellikle de otomatik bir eklenti kullanıyorsanız.

En İyi 10 Çoklu Dil WordPress Eklentisi

1. WordPress Multilingual Plugin

WordPress Multilingual Plugin

WordPress Multilingual Plugin (WPML), kişisel bir blog ya da kurumsal bir site farketmez, herhangi bir web sitesinin çeviri ihtiyaçlarını karşılayabilecek popüler bir çeviri eklentisidir. Web site içeriğinizi 40’tan fazla dile çevirmenize yardımcı olur. Ayrıca, her dil sürümünü aynı alan adına veya alt alan adına yerleştirmenize izin verdiğinden, çoklu siteler için iyi bir seçimdir.

WPML otomatik çeviri için çeviri hizmetleriyle senkronize olur. Aynı zamanda, düzenleyiciyi kullanarak belirli dil değişkenlerini de eklemenize izin verir.

Hızlı, kullanımı kolay, web sitenizi istediğiniz şekilde çevirmeniz için sınırsız seçenekler sunan bu eklentiyi kullanmak isterseniz, bir lisans satın almanız gerekir. 

2. Weglot Translate

Weglot Translate

Weglot Translate, web sitenizdeki herhangi bir içeriği tespit etmek için sezgisel bir API kullanarak içeriğinizi 60 dil seçeneğinden birine çevirir. Otomatik çeviri, manuel olarak düzenleyebileceğiniz temel bir sürüm olarak işlev görür. Çeviri kalitesini artırmak isterseniz, Weglot’un profesyonel çeviri hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Eklentiyi web sitenize yükledikten sonra, web sitenizin orijinal dilini ve çeviri dilini belirteceğiniz bir Weglot ile bir hesap oluşturmanız ve bir API anahtarı edinmeniz gerekir. Bu anahtarı edindikten sonra sayfaları ve içerik bloklarını çeviriden hariç tutabilirsiniz. 

Weglot Translate, yeni URL sayfalarına benzersiz URL’leri otomatik olarak atar. Başlığı, açıklamayı, meta etiketleri, kategorileri vb. otomatik olarak algılar ve çevirir. Weglot Çeviri ile çevrilen sayfaları ziyaret eden bir kullanıcı, orijinal dil sayfalarındaki bir kullanıcıyla aynı deneyime sahip olur.

Weglot mikro düzeydeki web siteleri için ücretsiz olarak kullanılabilir (2000 kelimeye kadar). Diğer web siteleri için ödenecek fiyat, çeviriye ihtiyaç duyduğunuz kelime sayısına ve ihtiyacınız olan dil seçeneğine göre değişir. Tüm paketlerin Pro çeviri hizmetlerine erişimi vardır. Mevcut paketinizin kelime sayısını aşarsanız, hizmette herhangi bir kesinti olmadan otomatik olarak bir sonraki pakete yükseltilirsiniz.

3. TranslatePress

TranslatePress

TranslatePress, web siteniz için hızlı ve kolay bir çeviri hizmeti sunan çoklu dil WordPress eklentisidir. TranslatePress ile sorunsuz şekilde farklı dillerde siteler oluşturabilir; form, kısa kod ve diğer bileşenlerinlerin metinlerini zahmetsizce değiştirebilirsiniz. TranslatePress kendi kendine barındırılan bir eklenti olduğu için çevirilerinizi sonsuza kadar saklayabilirsiniz.

TranslatePress, WooCommerce ve bugün piyasada bulabileceğiniz tüm modern WordPress temalarıyla da uyumludur. TranslatePress kullanırken, canlı bir önizleme ile değişiklikleri görüntüleyebilir, böylece değişiklik yaparken ileri geri atlamazsınız. Bu işlem tek başına sayfanızı veya blogunuzu hızlı ve rahat bir şekilde çevirmenizi sağlar.

4. Polylang

Polylang

Polylang kullanımı oldukça kolay bir WordPress çoklu dil eklentisidir. Bu eklenti, herhangi bir çeviri hizmetine bağlanmadan içeriği çevirmenize olanak tanır. Kendi kendinize birden fazla dil sürümü oluşturmak ve yönetmek istiyorsanız, Polylang sizin için iyi bir seçimdir.

Polylang ile yazı ve sayfa metinlerini, kategorileri ve etiketleri normal şekilde oluşturabilir; her birinin dilini belirleyebilir, ayarlar ekranında yüze yakın dil arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, ekranınızdaki dil adının görünümünü seçebilir ve uygun ülke bayrağını ekleyebilirsiniz.

Polylang’da her dil iki harfli bir kodla tanımlanır ve bu kod her dil sürümünün URL’sinin bir parçasını oluşturur. Bir widget kullanarak kullanıcılar bir dilden diğerine geçiş yapabilir. Eklenti her ne kadar ücretsiz olsa da, premium özellikleri kullanmak istiyorsanız, bir lisans satın almanız gereklidir.

5. Translate WordPress with GTranslate

Translate WordPress with GTranslate

Translate WordPress with GTranslate web sitenizi 104 dile çevirmek için Google Çeviri hizmetinden güç alır. Bu da web sitenizi internet kullanıcılarının neredeyse %99’u için kullanılabilir hale getirir. Çeviri sonrasında Google’nin daha iyi çeviri önerisini gizler. Sayfaların ve yayınların yanı sıra menüleri, widget’ları, kategorileri, etiketleri, temaları ve eklentileri de çevirir. Menü öğelerinin yanında ülke bayraklarını yerleştirmenize olanak tanır. Ayrıca WooCommerce mağazaları içinde kullanılabilirdir.

Eklenti her ne kadar ücretsiz olsa da, premium sürüm SEO’ya büyük önem verir ve uluslararası erişiminizi artırmak için web sitenize katkı sağlar. Çevirilerin elle düzeltilmenize izin verir, AMP sayfaları için çeviri yapar, medyayı çevirir ve Canlı Sohbet desteği sağlar.

6. Babble

Babble

Babble, ücretsiz olarak indirebileceğiniz açık kaynaklı ve hızlı bir WordPress çoklu dil eklentisidir. Çoğu metin yazarına göre Babble, diğer eklentilerden %20 daha hızlı ve %40 daha az sorgu ile çalışır. Babble’de çeviriyi kendiniz halletmenizi gerektirir, eklenti bunun için herhangi bir harici araç veya hizmet kullanmaz. 

Babble eklentisini etkinleştirdikten sonra, ayarlarda yeni dili etkinleştirin ve ardından çevirmek istediğiniz herhangi bir sayfayı veya yayını tıklayın. Arayüz, çeviriyi kolaylaştırmak için orijinal içeriği ve boş bir alanı aynı ekrana yan yana yerleştirir. Çeviriyi tamamladığınızda, kenar çubuğuna Dil Değiştirme Widget’ı ekleyin. Bu sayede kullanıcılar istedikleri bir dilden diğerine geçebilsin.

7. WP Multilang

WP Multilang

WP Multilang, web site sayfalarını farklı dillere çevirmek için kullanabileceğiniz tam özellikli bir WordPress çoklu dil eklentisidir. WP Multilang ile yayınları, meta açıklamaları, menüleri, başlıkları, widget’ları, multimedya dosyalarını ücretsiz olarak çevirebilir; çok bölgeli destek ve yerelleştirme için birçok dil ayarlama seçeneğine sahip olabilirsiniz.

WP Multilang, WordPress temalarının yanı sıra birçok farklı eklenti ve web sitesi oluşturucu ile çalışır. Web sitenizin çevrilmesini istediğiniz dil ile ilgili sınırlarınız yoksa, hemen harekete geçin ve WP Multilang ile çeviri yapmaya başlayın.

8. Multisite Language Switcher

Multisite Language Switcher

Adından da anlaşılacağı gibi, Multisite Language Switcher, diller arasında anında geçiş yapmanızı sağlayan ücretsiz bir WordPress çoklu dil eklentisidir. Multisite Language Switcher ile birlikte, farklı dillerde kolayca çalıştırabileceğiniz web siteleri oluşturabilirsiniz. 

Eklentiyi indirdikten sonra WordPress yöneticinizin eklentileri bölümünde etkinleştirmenizi yapıp, Multisite Language Switcher’ı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ek bilgi için her zaman destek forumuna erişebilir, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayabilirsiniz.

9. Google Website Translator

Google Website Translator

Google Translate, ihtiyacınız olan her türlü içeriği yüzden fazla dile çevirmek için kullanabileceğiniz popüler, kullanışlı ve ücretsiz bir araçtır. Çevirileri otomatik ve oldukça basittir. Google Website Translator, herhangi bir WordPress web sitesinin içeriğini çevirmek için bu Google aracının gücünü kullanır. Eklentiyi yükledikten ve etkinleştirdikten sonra, orijinal dilinizi ve çevirilere ihtiyaç duyduğunuz dilleri belirtmeniz gerekir. İsterseniz sunulan tüm dilleri de seçebilirsiniz. Çeviri otomatik olarak gerçekleşir.

Kısa kodları kullanarak, herhangi bir yazıya veya kenar çubuğuna bir widget ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar, bir açılır menüden veya ülke bayrağını tıklayarak bir dil seçmek için widget ile etkileşime girebilir. Birkaç saniye içinde web sitenizin tüm içeriğinin seçtiğiniz dilde göründüğünü göreceksiniz. İsterseniz, web sitenizin bazı bölümlerini çeviriden hariç tutabilirsiniz.

10. Google Language Translator

Google Language Translator

Eğer doğru eklentileri seçerseniz, bir WordPress web sitesinde çeviri yapmak karmaşık bir durum değildir. Google Language Translator tüm bu işlemleri sizin için otomatik olarak yapan kullanışlı, hızlı ve basit eklentilerden biridir. Yapılandırmayı ayarlamak dışında çok fazla iş yapmanız gerekmez ve eklentiyi kurduğunuz gibi unutursunuz.

Ücretsiz olarak indirebileceğiniz eklenti ile menü, widget, tema, eklenti vb. üzerinde çeviriler yapabilir, ayrıca bir WooCommerce web sitesini de çevirebilirsiniz. Daha fazla özelliğe ihtiyaç duyarsanız, premium plan ile işlerinizi hızlandırabilirsiniz. 

Size En Uygun Seçimi Yapın

Yukarıdaki listenin hepsini incelediyseniz, çoklu dil eklentilerinin hepsi farklı çalışır, fakat bu eklentilerin tümü, WordPress sitenizin daha fazla kullanıcıyla bağlantı kurmasına yardımcı olarak daha büyük bir amaca hizmet eder. Bir kez uygulandığınızda, dilden bağımsız olarak mesajınızı insanlara duyurabilirsiniz. Bu yüzden kendinize en uygun olan eklentiyi seçerek, potansiyel müşterilerinizle kendi dillerinde iletişim kurmaya başlayabilir, insanların markanızla daha sıcak bir etkileşim kurmalarını sağlayabilirsiniz.

Peki siz web sitenizde hangi çoklu dil eklentisini kullanıyorsunuz, yorum bölümünde bize yazın, bir sonraki güncellememizde listeye ekleyelim. Bu listeyi veya içeriğimizi geliştirmek için deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir