Whatsapp iki adımlı doğrulama özelliği sayesinde telefon numaranızın kötü niyetli kimseler tarafından ele geçirilmesini önleyebilirsiniz.
Artık sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirilebildiği gibi Whatsapp hesapları da kötü işlere alet etmek amaçlı ele geçirilebiliyor. Bu saldırılardan kullanıcı olarak korunabilmenin en etkili yöntemi iki adımlı doğrulamadır.
Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Ne İşe Yarar?
İki adımlı doğrulama özelliği sadece Whatsapp’da değil, diğer bir çok üyelik sistemi bulunan online sistemlerde de bulunmaktadır.
Bu güvenlik kilidi aktif edildiğinde hesaba giriş yapılırken sistem tarafından sadece parola sorulmaz. Değişkenlik göstermekle birlikte parola girişi yapıldıktan sonra telefon SMS onayı, akıllı telefon bildirimleri veya e-posta’ya gönderilen bir güvenlik kodu ile ikinci bir güvenlik duvarı oluşturulur.
İki adımlı doğrulama sistemi parolanızı tahmin edebilen insanların veya parolanızı kırma ihtimali bulunan hackerların hesabınıza giriş yapmasına fırsat vermez.
“Whatsapp’da parola ile giriş yapmıyoruz ki” dediğinizi duyar gibiyim. Whatsapp iki adımlı doğrulama özelliği Whatsapp kullanmayı bıraktığınızda tekrar Whatsapp’a dönene kadar aradaki sürede telefon numaranız üzerinden herhangi bir hesap açılmasını önler.
Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Yapılır?
Whatsapp iki adımlı doğrulamaözelliğini aktif edebilmek için aşağıdaki adımları takip edin;
- Whatsapp uygulamasına giriş yapın, ardından menü simgesine tıklayıp ‘Ayarlar’ bölümüne girin.
- Ayarlar bölmesinden ‘Hesap’ ayarlarına geçiş yapın. Daha sonra ‘İki adımlı doğrulama’ seçeneğine dokunun.
- ‘İki adımlı doğrulama’ bölümü açıldıktan sonra ‘Etkinleştir’ butonuna dokunun.
- İki adımlı doğrulama için ilk parolayı belirlemeniz gerekiyor. Karşınıza çıkan ekrandan 6 haneli bir ek parola belirleyin.
- Aynı parolayı tekrar girdikten sonra, hesap güvenliğini sağlayacak olan e-posta adresinizi yazın. Ardından e-posta adresini tekrar yazıp onaylayın ve kaydedin.
- Yazdığınız e-posta adresinde de iki adımlı doğrulama özelliğini aktif etmeyi unutmayın, aksi takdirde bu güvenlik sisteminin bir anlamı kalmamaktadır.