Site trafiği arttırma küçük yada büyük, blog yada minyonlara hitap edecek bir site girişiminde erişilmek istenilen başlıca hedeftir.
Site trafiği arttırmak demek, kazanılacak potansiyel paranın miktarını arttırmak demektir. Bunu zaten hepimiz biliyor ve istiyoruz.
#Peki, hiç bir pazarlama yöntemi uygulamadan, yani reklam yapmadan ya da tanıtım yazısı yazdırmadan ya da backlink satın almadan web site hit arttırma işlemi nasıl yapılır ?
Size bu yazımda hiç bir ücret ödemeden organik trafik nasıl arttırılır ? Web sitesi hit arttırma işlemi için nelere dikkat etmeniz, hangi adımları uygulamanız gereklidir ? Detaylı bir şekilde anlatacağım.
Adım 1 – Potansiyel Arttırarak Hit Arttırma
Öncelikle yapmanız gereken google search console‘a girip, oturum açmanız. Daha sonra sol taraftaki yönetim sekmesinden Arama Trafiği >> Search Analytics sekmesine tıklayın.
Tıklama işleminden sonra ekranın sağtarafında karşınıza aşağıdaki resimde göründüğü gibi bir ekran çıkacaktır.
Bu ekrandan sitenizin en çok hangi anahtar kelimelerden trafik aldığını sırasıyla göreceksiniz.
Yukarıdaki resimde sizinde gördğünüz gibi, ben siteme trafiği en fazla ( yazıyı yazdığım tarih itibarı ile ) wordpress üyelik eklentisi anahtar kelimesinden alıyorum.
İstediğim ise, sıralamada 9. sırada olan wordpress iletişim formu anahtar kelimesinde de en az 1. sıradaki anahtar kelimemden aldığım trafik kadar trafik sağlamak. Yani organik hit arttırma.
1-Bu noktada yapmam gereken şey öncelikle google’da 9. sırada yer alan anahtar kelimemi aratmak.
Google’da “wordpress iletişim formu” anahtar kelimesini arattığımda ilk sayfanın en altında google bana, arattığım anahtar kelimenin uzantısında en çok aratılar anahtar kelimeleri sunuyor. Aşağıdaki resimde olduğu gibi.
Google’ın sunduğu bu terimler, aslında google’da benim arattığım anahtar kelimenin uzantısı olarak en çok aratılan terimlerdir.
2-Yapmanız gereken: Eğer google’ın sunduğu bu alternatif anahtar kelimeleri, wordpress iletişim formu anahtar kelimesini kullanıdığınız yazınız içerisinde, yazı akışınızla birlikte kullanırsanız, site hitiniz artmaya başlayacaktır.
#Şöylede düşünebilirsiniz: Diyelim ki yazınızı wordpress seo anahtar kelimesinde yazdınız. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi wordpress seo anahtar kelimesinde rekabet çok fazla ve yoğun olduğu için, herhangi bir ziyaretçi tarafından sadece bu iki kelime aratılırsa ilk sıralarda çıkma şansınız çok düşük olacaktır.
Bu noktada, sizin de yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi wordpress seo kelime bütününe ek olarak 3. bir kelimeye ( google’ın sundukları arasından tabii ki ) yazınızda yer vermeniz gerekli.
Yani “wordpress seo teknikleri” yada bunu 4 kelimeye çıkartarak “wordpress seo nasıl yapılır” gibi. Mümkünse google’ın sunduğu tüm diğer anahtar kelimeleri kullanmaya çalışın.
Önemli: Burada tam olarak yaptığımız işlem hedefi daraltmak, fakat asıl amacımız aynı yazı içerisinde bir çok hedef daraltma işlemi gerçekleştirerek ana hedefte, yani wordpress seo kelimesinde birinci sırada çıkmak.
Önemli:Bu terimleri sırf yazınızın içerisinde geçirmiş olmak için de direkt olarak yazınıza eklemeyin. Yazı akışınızla birlikte kullanmaktan kastım, cümle içerisinde, anlam bütünlüğünü bozmadan ve kullanıcıya hissettirmeden kullanmak.
Bu yöntemi uygulayarak 1sene içerisinde organik trafiğimi ( yani sadece google üzerinden gelen trafiğimi ) tam 70%oranında arttırdım.
Bu yöntemin geçerliliği konusunda endişe ediyorsanız, siz de deneyin sonuçları sizde görün. Hele ki bir blog yazarıysanız, yani içeriklerinizin ağırlığı yazı üzerineyse, bu yöntemi uygulamakta hiç sıkıntı çekmeyeceksinizdir.
Adım 2 – Trafik Arttırmak için Mutlaka Uygulamanız Gereken 10 Yöntem
1- Sitenizde Bir Soru Cevap ya da Forum Bölümü Açın
#Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi “güvenliksiz sunucu, tls üzeri.. ftp desteklenmiyor” anahtar kelimesi siteme trafik sağlamada 4. sırada yer alıyor ve bu tamamıyla sitemde oluşturduğum soru cevap bölümünün bana getirisidir.
Ziyaretçim tarafından sorulan bir soruda kullanılan bu anahtar kelime, bana site hit artırma konusunda oldukça iyi geri dönüşler sağladı.
Peki, eğer bir ziyaretçim bu anahtar kelimeyi sorduğu soru içeriğinde geçirmeseydi, benim bu anahtar kelimenin getireceği potansiyel trafikten haberim olur muydu ? Hiç zannetmiyorum.
Demek istediğim bu anahtar kelime üstüden sitemin aldığı tekil hit tamamıyla kendiliğinden ve benim düşüncemin ötesinde gelişti.
Soru cevap eklentisi ya da forum kurarak, insalardan sitenize trafik çekme konusunda bir nevi ücretsiz yardım almış olursunuz. Neden bu yardımı almayasınız ki ?
Bırakın insanlar forum veya soru cevap kısımları ile sitenize içerik girsin. Sizin düşencenizin ötesinde kalan veya tahmin edemediğiniz anahtar kelimeleri, onlar girdikleri içeriklerle sitenize entegre etsin.
Siz insanların sorularını cevaplayıp onlara fayda sağlarken, insaların sitenize entegre ettiği anahtar kelimelerde size site hit arttırma konusunda fayda sağlasın.
2- Yazar Kafe’de Yazılarınızı Paylaşın
Yazar Kafe‘yi hepimiz biliyoruz. Bilmeyenleriniz varsada hemen açıklayayım. Yazar Kafe, blog yazarlarının yazılarını paylaştığı bir blog platformudur.
Üyesi olup içerik gönderdiğiniz takdirde blogunuza inanılmaz derecede hit kazandırabilecek bir platformdur aslında.
Yazar Kafe üzerinden blog yazıları paylaşmak, hit arttırma yöntemleri arasında uygulamanız gereken başlıca yöntemlerden birisi diye düşünüyorum çünkü bir yazınızın Yazar Kafe anasayfasında yer alması demek, o yazınıza en az 4-5ktekil hit gelmesi demektir.
Bu nedenle, site ziyaretçi sayısını arttırma isteyen sizlerin, Yazar Kafe üyesi olup yazılarını Yazar Kafe üzerinden de paylaşmasını şiddetle tavsiye ediyorum.
3- E-Mail Abone Listesi Oluşturun
Biliyorum… bu öneriyi belki de yıllardır duyuyorsunuz ama inanın bana hit arttırma yolları arasında hala geçerliliğini koruyan oldukça etkili bir yöntemdir.
Eğer abonelik sistemi nasıl kurulur, wordpress’e nasıl entegre edil bilmiyorsanız, WordPress e-mail aboneliği başlıklı yazımdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sitenizde bir abonelik formu oluşturun ve ziyaretçilerinizi sitenize abone olmaya teşvik edin. 1-Yöntem 1: Bunu yapabileceğiniz en kolay yöntemlerden biriside MailChimp for WP eklentisidir.
#Tabii, bu eklentiyi kullanmak için öncelikli olarak abonelik listenizi Mailchimp üzerinden oluşturmanız gerekmektedir ki bende abonelik listem için Mailchimp kullanıyorum.
Eklentinin sunduğu en güzel özelliklerden bir tanesi de, sitenizde bulunan yorum kısmının hemen altına;
Beni aynı zamanda wpmavi.com abonesi yap.
Diye bir seçenek koyması ve bu seçeneği ziyaretçinin karşısına otomatik işaretlenmiş olarak getirmesi. İnanın bana bu yöntemle abone sayınızı inanılmaz derecede arttıracaksınızdır.
2-Yöntem 2: Abone sayınızı arttırmaya yönelik uygulayabileceğiniz diğer bir seçenek ise bir açılır pencere, yani popup eklentisi kullanmaktır.
#Benim de blogumda kullandığım Wp Subscribe Pro eklentisini ki kullandığım günden beri mail yolu ile bloguma abone olan insanların sayısını %400 arttırdı, size de kesinlikle öneririm.
Çünkü eklenti bir çok eklentinin yapabileceği işi tek başına yapabiliyor. Abonelik formunuzu yazı / sayfa sonuna ya da başına ekleyebilirken, aynı zamanda kısa kod kullanımı ile herhangi bir yere ekleyebiliyorsunuz.
#Farklı renk seçenekleri, popup ekrana geliş efektleri, mailchimp, aweber gibi büyük mail hostları ile entegreli, açılır pencereyi ziyaretçiye siteye girer girmez sunma ya da belirli bir saniye sonra sunma ya da sayfanın sonuna geldiğinde sunma ya da çıkma eğiliminde sunma gibi özellikleri mevcut.
Ve ayrıca eklenti öylesine hafif kodlanmış ki site açılış hızına etkisi neredeyse yok denecek seviyelerde.
Mailchimp verilerine göre, abonelerinize e-mail yoluyla gönderdiğiniz bir içeriğin dünyadaki tıklanma ortalaması %17.5ki benim sitemin ortalama oranı %26
2000 aboneniz olduğunu ve e-mail yoluyla gönderdiğiniz içeriğe abonelerinizin %20 sinin tıkladığını ve sitenize geldiğini düşünün. Hiçte yabana atılacak bir trafik değil…
Eğer web sitesi ziyaretçi sayısı arttırmak istiyorsanız, tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle e-mail aboneliğini göz ardı etmemenizdir.
4- Anahtar Kelime Yelpazenizi Geniş Tutun
Bir yazı yazarken sadece tek bir anahtar kelimeye odaklanmayın. Ne demek istediğimi canlı bir örnekle açıklamam daha açıklayıcı olacaktır.
Örneğin bu yazımı yazarken amaçladığım, google üzerinden organik olarak siz kullanıcılarıma ulaşmak ve hit arttırma konusunda bildiklerimi size aktarmak. Konu hit arttırmak olunca, odaklandığım anahtar kelimede dolayısıyla hit arttırmaoluyor.
#Peki ziyaretçilerin çoğu hit arttırma konusunda bir yazı okumak istediklerinde aratmayı sadece hit arttırma kelimesi üzerinden mi gerçekleştiryor ?
#Hayır tabii ki… Önemli olan hit arttırma kelimesine benzer aratılan anahtar kelimelere de yazımda yer vermek.
Aşağıda paylaştığım listedeki anahtar kelimelerin her birisi yazım içerisinde liste dahil en az iki kez geçer.
- Web sitesi ziyaretçi sayısı arttırma
- Site ziyaretçi sayısını arttırma
- Ziyaretçi sayısı arttırma
- Trafik arttırma
- Site trafiği arttırma
- Site hit arttırma
- Hit arttırma yöntemleri
- Hit arttırma yolları
- Site hit artırma
- Site hitini arttır
- Tekil hit arttırma
- Organik hit arttırma
- Web site hit arttırma
- Site hit arttırma
- Web sitesi hit arttırma
Hit arttırma anahtar kelimesine alternatif olarak yukarıdaki kelimeleride yazımın içerisinde geçirerek, yani yelpazemi genişleterek, yazıma google üzerinden gelebilecek potansiyel trafiği arttırmış oluyorum.
Alternatif anahtar kelimeleri kullanmanın öneminden daha ziyade, bu anahtar kelimelerin kullanılış biçimi daha önemlidir.
Yazımı inceleyerek yukarıda paylaştığım anahtar kelimlerin nasıl kullanıldığına lütfen dikkat edin.
Ben listede verdiğim her bir anahtar kelimeyi kullanırken yazı akışımı bozmadan, yerine ve cümle yapısına uygun olarak kullandım.
Demek istediğim anahtar kelimeleri sırf yazı içerisinde geçirmiş olmak için, koymuş olmak için, koymayın! Kullandığınız anahtar kelimeler ziyaretçinizi rahatsız etmemeli ve konu akışıyla bir bütün olmalıdır.
Eee peki ben kendi yazacağım konuda alternatif anahtar kelimelerini nasıl bulacağım diye soruyorsanız, anahtar kelime analizi nasıl yapılır başlıklı yazıma mutlaka bir göz atın derim.
5- Yazılarınıza Backlink Sağlayın
Site hit arttırma yöntemlerinden bir diğer ve önemli bir adımı da sitenize backlink sağlaktan geçer. ( Hatta en önemli adımı diyebiliriz. )
#Backlink Nedir ?: Bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu referansa backlink denir. Hit arttırma için sitenize başka sitelerden link almalısınız.
#Peki backlink nasıl alınır ? İşte asıl can alıcı nokta budur. Backink almak gerçek anlamda bir uzmanlık gerektirir ancak şanslısınız ki bu konuda da bir yazım mevcut 🙂 En Etkili 12 Backlink Alma Yöntemleri başlıklı yazımı mutlaka ama mutlaka okuyun derim.
Çünkü hemen altta anlattığım yöntem, yazım da var olan yöntemlerden sadece bir tanesi.
Bu işlemi yapabileceğiniz yüzlerce site ve platform var fakat, backlink almaktan daha önemli birşey varsa, oda backlink’i hangi siteden aldığınızdır.
Herhangi bir yazınıza backlink aldığınız site ya da platform yine yazınızla ilgili veya benzer bir konuyla ilgili olmalıdır.
Siteniz web tasarımıyla ilgili bir blog ise, yemek tariflerinin yayınlandığı bir blogdan backlink almak sitenize yarar sağlamaktan ziyade zarar verecektir.
Çünkü yemek tarifleri sitesinden verdiğiniz backlink aracılığı ile sitenize gelen ziyaretçi için içeriğinizin ilgi çekici olması çok düşük bir ihtimaldir.
Böyle bir durumda ziyaretçi sitenizi derhal terk edecektir ki bu da sitenizin ortalama ziyaret süresini ve dolaylı olarakta google sıralamanızı düşürecektir.
Tabii, backlink alırken en doğru ve en etkili şekilde bu backlink’i almış olmak çok önemli. Ben bunu 2 kritere bağlıyorum. İlki doğru yer, ikincisi ise doğru zaman.
#Doğru zaman ve doğru yer kavramları ile neyi kast ettiğimi uygulamalı bir örnekle açayım isterseniz;
Bildiğiniz gibi wpmavi.com’da ben içeriklerimi wordpress ve web tasarımı üzerine yazıyorum ve bu kategorilerde sektörün öncü forumlarından bir tanesi olan wmaraci’‘nda üyeliğim mevcut.
#Doğru Yer: Wmaracı’nda bir kullanıcı wordpress başlığı altında, “wordpress sitemde yavaşlama oluyor,” diye bir başlık açıp yardım istediğinde
Konuya cevabımı “wordpress site hızlandırma başlıklı yazımı incelemenizi tavsiye ederim, bu zamana kadar yazılmış en kapsamlı site hızlandırma yazısıdır”
Şeklinde vererek doğru yer terimini yerine getirmiş oluyorum. Çünkü konuyla tam olarak alakalı bir şekilde bloguma backlink sağlamış oluyorum.
#Doğru Zaman: ise, kullanıcının açtığı wordpress sitemde yavaşlama oluyor başlıklı yazıya verdiğim cevabı ilk veren kişi olmam.
Sebenine gelince, Wmaracı’nda yer alan bu başlık yarın google tarafından indexlendiğin de ve google üzerinden bir ziyaretçi wordpress sitemde yavaşlama diye aratma yapıp, wmaracı linkine tıkladığında,
Önce konuya verilen ilk cevaba bakacak ve eğer o cevap içerisinde sitemin linki varsa o linke tıklayacaktır. Yani ziyaretçiyi otomatik olarak 2. ve 3. cevaptan önce ben kapmış olacağım ki bir de içeriğim oldukça sağlam ve nitelikliyse, 2. ve 3. sırada verilmiş cevapların kesinlikle hiç bir şansı yok.
6- Aynı Sektördeki Bloglarda Misafir Yazarlık Yapın
Kendi sitem için yazmak varken neden birde başkasının sitesinde içerik girmeye, hemde kaliteli içerik girmeye zaman ayırayım ki diye düşünüyorsanız, bu düşünceyi derhal kafanızdan atmalısınız…
Sektörünüzle alakalı köklü bir blogta misafir yazar olarak bir içerik yazarsanız;
1-Her şeyden önce kendi sitenize kaliteli bir backlink kazanırsınız. Unutmayın, aldığınız backlinklerin kalitesi google sıralamanıza muazzam derecede etki edecektir.
2-İnsanlara kendinizi ve sitenizi tanıtma fırsatı bulursunuz. Bu tanıtım aracılığıyla sitenize yeni okuyucular, yeni takipçiler kazandırırsınız.
3-Ve en önemlisi, kesinlikle ve kesinlikle site trafiğiniz artar. Günde 30-40k ziyaretçi sayısı olan bir blogta misafir yazar olarak yazınızın yayımlanması demek, muazzam bir trafiğin aynı zamanda sizin sitenizede yönlenmesi demek.
7- Sitenizde Misafir Yazarların Yazılarını Yayımlayın
Aynı şekilde, sitenize misafir yazarlar davet edin ve içeriklerini yayımlayın. Misafir yazarların yazılarını yayımlamak kısa vade de trafiğinizi başka sitelere kaptırmak olarak görünsede, uzun vadede içerik sayınızı, yani iş hacminizi genişletmiş olacaksınızdır.
Bunu da seri üretime geçip sürümden kazanmakla aynı şey olarak görebilirsiniz. Ve tabii ki misafir yazarların yazılarını sitenizde yayımlarken dikkat etmeniz gereken bir kaç şey var – yazıların kalitesi, spam linkler içermeyişi ve tabii ki içeriklerin kopya içerik olamayışı gibi.
8-Dikkat Çekici Başlıklar Girin
Hit arttırma yöntemlerinden bir diğeri ise, dikkat çekici içerik başlıklarıdır. İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, eğer içerik başlığınız sönük, dikkat çekici bir başlık değilse bu, sitenize gelebilecek potansiyel ziyaretçileri kaybedeceğiniz anlamına gelir.
Başlık yazmak gerçekten bir sanat işidir. Yazılarınızı yayımlamadan önce koyacağınız başlığı en az 3 kere düşünün derim.
9- Site İçi Link Verme Alışkanlığı Edinin
Yazılarınız arasında link verme alışkanlığı edinmek sitenizin SEO’sunada büyük katkı sağlar. Bunu bir ağ olarak düşünün. Birbiriyle alakalı yazılarınızı sürekli linklemek hem kullanıcılarınız için hemde google botları için büyük kolaylık sağlayacaktır.
Sitenizin SEO konusunda iyi olması demek google sıralamalarınızın artması ve dolayısı ile otomatik olarak hit arttırmak anlamına gelecektir.
10- Sitenizin Yeterince Hızlı Olduğuna Emin Olun
İnanın bana site hızı herşeyden önce gelir. Sitenizin hızı, yani temeli yeteri kadar sağlam değilse üzerine bir şeyler inşaa etmenin hiç bir anlamı yok malesef.
200’ün üzerinde google sıralama kriteri arasında site hızı ilk 3’te yer alır. O kadar önemlidir ki google sıralamanıza direkt olarak etki edecektir. SEO için olmazsa olmaz kriterlerden bir tanesidir.
1-Hızlı bir siteye sahip olmak adına yapamanız gereken 3 şey vardır. İlk olarak kesinlikle iyi bir hosting firması ile çalışmak. Peki en iyi hosting firması hangisi ? İşte cevabı: En iyi Hosting Firması – Türkiye | Verilerle İnceleme
2-İkincisi ise kesinlikle hızlı ve SEO uyumlu bir wordpress teması kullanmaktır. Peki en hızlı wordpress temaları hangisi ? İşte cevabı: SEO Uyumlu, En İyi ve En Hızlı WordPress Temaları
3-Üçüncüsü ise sitenizin hızını arttırmak adına optimizasyonlar yapmaktan geçer. Bunu da WordPress Site Hızlandırma başlıklı yazımı takip edip, gerekli düzenlemeleri yaparak site hızınızı arttırabilirsiniz.
4-Bir de eğer sitenizde fazla sayıda resim varsa, site hızlandırma adına CDN kullanmanızı tavsite ederim. CDN Kullanımı başlık yazımdan da CDN nedir, Nasıl kurulur gibi konularda gerekli olan tüm bilgiyi edinebilirsiniz.
Sitenizin hızlı olması demek google sıralamalarınızın artması ve dolayısı ile otomatik olarak hit arttırmak anlamına gelecektir.
Adım 3 – Trafik Arttırmak Için Uygulamanızı Önerdigim Diger 66 Adım
İçerik Herşeydir – Content is King
1- Dikkat çekici, göz alıcı başlıklar yazın.
2- Kusursuz, bilgi dolu, ziyaretçiyi tatmin eden, yararlı, eğlendirici, ilham verici, özgün içerikler yazın.
3- Uzun içerikler yazın – Öyle içerikler yazın ki, öyle destansı olsun ki, başkası daha iyisini üretemesin. Zaten böylesine özen gösterdiğiniz bir içerik hem uzun hemde dolu dolu olacaktır.
4- Daha sık içerik üretin – Ücretiminiz ne kadar fazla olursa, geri dönüşümde o kadar fazla olur.
5- İçeriklerinizi sabit zaman aralıklarıyla yayımlayın ki ziyaretçileriniz yeni içeriğinizin ne zaman yayımlanacağını bilsin.
6- İçeriklerinizi liste şeklinde oluşturun – Liste şeklinde yayımlanmış içerikler, normal içeriklere göre her zaman daha fazla hit alır. “Web Site Trafiği Arttırmak İçin 100 İpucu” gibi.
7- Twitter ve Google ‘da trend olan içerikler hakkında yazın.
8- Blogunuzda ne hakkında yazıyorsanız, forumlarda sizi ilgilendiren başlıklar altında en çok hangi konular hakkında konuşulup, yazıldığını araştırın ve o konular üzerine yazın.
9- Okuyucularınıza ne hakkında yazmanız gerektiğini sorun.
10- Özellikle tartışma yaratacak konular üzerine yazın. Bu etkileşimi arttırken, sitenizde geçirilen ortalama süreyi ve web site trağinizi arttıracaktır.
11- Blog analizlerinizi iyi takip edin. En çok hit alan, en popüler yazılarınıza benzer yazılar üretin.
12- Blog konunuzla alakalı olan, sektörün öncü blog sahipleriyle ropörtaj yapın.
13- Sektörünüzle ilgili “En İyi Bloglar” başlıklı bir yazı yazın ve bu yazının içerisine kendi blogunuzuda ekleyin. Böylece blogunuza bir değer ve kurumsallık kazandırmış olursunuz.
Multimedyayı Aktif Olarak Kullanın
14- Yazınıza dikkat çekecek fotoğraflar ve grafikler kullanın.
15- Yazınızda kullandığınız resimlere Pin It butonları ekleyerek, ziyaretçilerinizi resimlerinizi paylaşmaya teşvik edin.
16- Yazılarınızı sadece yazılı içeriklerden değil, aynı zamanda ilgi çekici infografikler halinde de oluşturun.
17- Youtube ve Vimeo‘ya videolar yükleyip, videoda ve açıklama kısmında blogunuza link verin.
18- Var olan ve viral trafik almış içeriklerinizi sunum şeklinde de hazırlayıp, Slideshare‘da paylaşın.
Sosyal Olun
19- Blogunuz için bir Facebook sayfası oluşturun ve bu sayfayı okuyucularınızla iletişim kurmak için kullanıp, blogunuzda yeni içerik yayımladığınızda aynı zamanda facebook sayfanızda da paylaşın.
20- Yayımladığınız tüm içerikleri aynı zamanda Twitter üzerinde de paylaşın.
21- Yaımladığınız tüm içerikler aynı zamanda Google+ sayfanızdan da link verin.
22- İçeriklerinizi sosyal medyada zamanlayıcı kurup otomatik paylaşabileceğiniz Buffer gibi bir araç kullanın.
23- Eski içeriklerinizi belirli zaman aralıklarıyla tekrar sosyal medya üzerinden paylaşın.
24- Instagram hesabı açıp, blogunuzda yeni yazı yayımladığınızda takipçilerinizi haberdar edin.
25- Sektörünüzde bulunan diğer bloglara yorum yapın.
26- Sektörünüzde bulunan diğer bloglara cömertce backlink sağlayın ki onlarda sizlere sağlasın.
27- Sektörünüzde bulunan diğer blogların gerçekten yararlı bulduğunuz yazılarını kullanıcılarınızla sosyal medya üzerinden paylaşın.
28- Sektörünüzde bulunan diğer blogcularla e-mail yada sosyal medya üzerinden etkileşime geçip, ilişkiler kurun.
29- Twitter’da sizi takip eden tüm takipçilerinizi sizde takip edip, sizin için önemli olduklarını onlara yansıtın.
30- Tüm içeriklerinizde mutlaka sosyal paylaşım butonları barındırın.
31- Diğer bloglarla yan panelizinde veya footer alanında backlink değiş tokuşu yapın.
32- Yazılarınızı sorularla bitirip, tartışılır halde bırakmaya çalışın. Böylece etkileşimi arttırabilirsiniz.
33- Tüm içeriklerinizi Stumbleupon üzerinden de paylaşın.
34- Blogunuza yorum yapan ve sizinle direkt iletişim kuran ziyaretçilerinize mutlaka cevap yazın bunun faydasını geri dönüşüm olarak mutlaka göreceksinizdir.
35- Facebook blog gruplarına katılıp bilginizi ve yazılarınızı paylaşın.
36- Linkedin profili oluşturup, yazılarınızı linkedin üzerinde de paylaşın.
37- YazarKafe‘ye üye olup, en iyi yazılarınızı paylaşın.
38- Sektörünüzdeki diğer blog yazarlarıyla iş birliğinde olup birlikte içerik üretip, paylaşımda bulunun.
Misafir Yazarlarlık ve Link İnşa Etme
39- Sektörün önde gelen bloglarında misafir yazarlık yapın.
40- Üyeliğiniz olan her sitenin profil bölümünde mutlaka site linkinizi bulundurun.
41- Blogger gibi blog yapılanmaları üzerinden paravan bloglar oluşturup, bu bloglar üzeriden asıl sitenize backlink sağlayan içerikler paylaşın.
42- Blogunuza misafir yazarlık alın.
43- Maillerinizde her zaman blogunuzun linkine imzanız olarak yer verin.
44- Forumlarda konunuzla ilgili sorulan soruları, sorularına cevap olan yazılarınıza link vererek cevaplayın.
SEO
45- Herşeyden önce WordPress SEO Nasıl Yapılır başlıklı yazımı mutlaka okuyun.
46- Site içi linkleme yapın – Yeni yazılarınızda, yazıınızla alakalı olan eski içeriklerinize link verin.
47- İçerikleriniz altında benzer yazılarınızı sergileyin.
48- SEO uyumlu makale yazın ve içeriklerinizi Site İçi SEO kriterleri doğrultusunda hazırlayın.
48- Aratılma hacmi geniş olan konuları araştırıp, yazılarınızı o konular üzerine yazın.
49- Blogunuzun arama motorları optimizasyonu için All In One SEO Pack veya SEO by Yoast eklentisi yükleyin.
50- Yazdığınız bir yazıda kullandığınız anahtar kelimeyi mutlaka resim alt tagında ve resim dosyasının isminde geçirin. Ayrıca yazılarınıza SEO uyumlu resim ekleyin.
51- Anahtar kelimenizi yazı başlığında ve yazı içerisinde ki H1 ve H2 taglarında mutlaka kullanın.
52- Konusunda gerçekten uzman sitelerden referans backlinki sağlayın – Bu sizin yazınızı güçlendirecektir.
Offline Fikirler
53- Blog adresinize kartvizitinizde mutlaka yer verin.
54- Blog konferanslarına katılın ve kartvizitlerinizi insanlara dağatın.
55- Konfesranslarda konuşma yapın
56- Ailenize ve çevrenizdeki insalara blogunuzdan bahsedin.
Bonus Fikirler
57- Blog yarışmalarına mutlaka katılın – Herhangi bir derece aldığınız taktirde, blogunuzun ücretsiz bir şekilde reklamını yapmış olursunuz.
58- Bir wordpress teması yazıp, footer kısmında blogunuza link verebilirsiniz.
59- Blogunuz için göze hitap eden, en hızlı ve en iyi wordpress teması kullanın.
60- RSS Feed linkinizi mutlaka sitenizin bir noktasında paylaşın.
61- En çok okunan ve trafik almış içeriklerinize yan panelinizde link verin.
62- Eski yazılarınızı belirli zaman aralıklarında mutlaka güncelleyip geliştirin – ( Google bunu çok sever )
63- Blogunuzu mutlaka mobil uyumlu hale getirin.
64- Blogunuzda arama fonsiyonunu mutlaka aktif hale getirin – ( Arama motoru kutucuğu )
65- Blogunuzun IPhone ve Android için uygulamasını oluşturun.
66- Ziyaretçilerinize karşı her zaman pozitif ve nazik olup, sorularını, eleştirilerini ve taktirlerini mutlaka cevaplayın.
67- Blog ipuçları başlıklı yazımı mutlaka okuyun.
68- Daha önce yazılmamış blog yazı fikirleri bulun.