Hepimiz biliyoruz ki, günümüz artıkçağı. İnternete bağımlı hale geldik diyebiliriz. Alışverişi internet üzerinden yapıyoruz çünkü fiyat karşılaştırmak ve en uygun fiyatı bulmak mümkün oluyor. Üstelik bir yere giderek zaman kaybetmiyoruz. Yol masrafı yapmıyoruz ve mağaza ayağımıza geliyor. Bilgiyi arıyoruz, konuyla ilgi bir sürü yazı karşımıza çıkıyor. Eskiden ansiklopedi karıştırırdık, artık interneti karıştırıyoruz. Yemek tariflerini bakıyoruz, haberleri takip ediyor ve hatta yatırım işlemlerimizi yönetiyoruz.  Kısaca hayatımızın her alanında internet var.

İnternet kullanımı arttıkça içerik olarak kaliteli, imlakurallarına uygun yazılmış, görseli iyi, özgün ve bilgilendirici içeriklere olan talepte artıyor. Ürünlerinizin ya da hizmetlerin çok iyi olması İnternet ortamında bir yer edinebilmek ve varlığımızı sürdürebilmek için artık yeterli değil. Rekabet ortamında güçlü olabilmek için farklı ve güçlü olmak gerekiyor. Bu da ancak kaliteli içerikler üreterek mümkün olur.

Bilgisayarı olan ve klavye kullanabilen herkes içerik yazabilir ama bu içeriğin kaliteliği olacağı anlamına gelmez.Amacınız arama motorlarında üste çıkacak bir içerik hazırlamak ise, bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

SEO Nedir?

SEO (Search Engine Optimization) açılım olarak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Web Sitelerinin arama motorlarında yükselmesi ve daha fazla ziyaretçi tarafında ziyaret edilmesi anlamına gelir. SEO uyumlu içerik arama motorlarının kıstasları doğrultusunda hazırlanmış ve üst sıralara çıkabilme özelliği taşıyan içeriklere denir.

Anahtar Kelime Kullanımına Özen Göstermek

Doğru kişiye, doğru ürünü ya da hizmeti sunamazsanız, ürün ya da hizmetinizin çok değerli olmasının anlamı olmaz. Öncelikle hedef kitlenizin analizini iyi yapmanız gerekir. Hedef kitlenizdeki kişilerin yapısı, aradıkları bilgi, bilgiyi ararken kullandıkları anahtar kelimeler doğru tespit edilmezse, içerik hedef kitleye ulaşmaz.  Anahtar kelimenin çok aranması değil, hedef kitlenizin o kelimeyi çok araması önemlidir.

Anahtar kelimelerin kullanım yoğunluğu da önemlidir. 500 kelimelik bir içerikte 50 kere anahtar kelime kullanmak çok fazla olacaktır. Anahtar kelimenin içerik içinde dengeli dağıtılmasına da dikkat edilmelidir.

SEO uyumlu İçerik üretirken kuyruklu anahtar kelimeler kullanın. ‘’kitap’’kelimesi yerine ‘En iyi kişisel gelişim kitapaları’’ diye yazın.

İmla Kuralları

İçeriğiniz, doğru kitleyi hedef alıyor olabilir, özgün bir içerik hazırlamış olabilirsiniz ama yeterli değildir. İmla kurallarına dikkat etmeniz ve Türkçeyi doğru kullanmanız önemlidir. İmla hataları dikkat dağıtır ve imajınızı zedeler.

Özgün İçerik

Kişilere yeni farklı ve dolu bir içerik sunabilmektir. Başka yerlerde olan ve üzerinde birkaç cümle değişikliği yapılarak tekrar yazılan yazılar özgün değildir. Okuyucu tarafında ilgi çekmeyecek ve okuyucular sitenizden ayrılacaktır. Bunun için farklı kaynaklardan araştırma yapmanız, bilgiyi doğru şekilde harmanlayarak kendi kelimelerinizle yazmanız gerekir. İçeriğin özgün olması da yeterli olmayacaktır, başlığında ilgi çekici olmasına özen gösterin.

Doğru Anlatım Dili

Uzun paragraflar, sona gelindiğinde başı unutulan cümleler internet kullanıcısı için uygun değildir. Uzun cümleleri bırakın romanlarda kalsın. SEO uyumlu içerik yazarkenİçerikte net, kısa anlaşılır anlatımlar ağırlıklı olmalıdır.Ayrıca sırf sayfayı doldurmak adına yapılan tekrarlar da internet kullanıcısının sayfanızdan çıkmasına ve daha anlaşılır bilgilerin olduğu yerlere yönelmesine neden olacaktır.

Sitenin Görselliği

Yazdığınız içerik uzadıkça, kişilerin sonuna kadar okuma oranı düşecektir.  Okunma oranını arttırmak için sayfa düzenlerinin güzel görünmesi, içeriğinkonuya uygun resimlerle süslenmesi, ara başlıklar kullanılması önemlidir. Bilgiyi okunduktan üç gün sonra % 10’u hatırlanır. Resim eklenirse hatırlanma oranı %70’ e yükselir. Resim beyinde birden fazla kanalda işlenir ve insanlar gördükleri resimleri, üzerinden uzun zaman geçse bile unutmazlar.

Hazırlık Yapmak

 Yazmaya başlamadan önce, konu başlığını doğru seçmeye özen göstermek gerekir. Başlık doğru olursa, kişilerin size ulaşması kolay olacak ve bu da sizi üst sıralara taşıyacaktır. Ara başlıklar, anahtar kelimeler, içerik uzunluğu ile ilgili taslak oluşturmalıdır. Bu şekilde çok daha akıcı ve sistemli bir yazım oluşturursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir