SAMSUNG GALAXY S10 TELEFON ÖZELLİKLERİ
Bu yazıda, dünya çapında çok sayıda alıcısı olan bir telefon incelenecek. Böylece bu konudaki birçok bilgiye kolayca ulaşmış olacaksınız. Çeşitli donanım ve yazılım özelliklerinden söz etmeden önce, ekrandan bahsetmek istiyoruz.
SAMSUNG GALAXY S10 EKRAN ÖZELLİKLERİ
Bir teknolojik ürün, en iyi ekranından tanınır! 6.1 inç (15 cm) ekran boyutu ise karizmatik bir cihaz için oldukça yeterlidir… Tamı tamına 92.88 cm2 ekran alanıyla Samsung Galaxy S10 bizi gayet iyi karşılıyor… Gövde ve ekran oranı ise %88.
Kullanıcıların konforu için seçilen cam ise gayet sağlam. Gorilla Glass 6 modelli cam; Note 8, XPeria XZ, Xperia X7 Premium gibi öteki modellerde kullanılan camlara göre daha sağlamdır. Bu ise daha uzun süre kullanım ömrü demektir…
Dynamic AMOLED teknolojisine sahip olan ekranın çözünürlük değeri ise 1440 x 3040’tır. Çözünürlüğün standardı, QHD+ olarak belirlenmiştir. Piksel yoğunluğu 550 PPl olup, her bir yeni işlemin ekrana getirilmesi 60 Hz. hızında gerçekleşmektedir.
Çerçevesiz tasarıma sahip olan ekranın Multi Touch (çoklu dokunma) özelliği bulunur. Yani bu ekran, aynı anda birden fazla yere dokunduğunuzu anlayacak kadar akıllıdır. Dokunmatik türü ise kapasitiftir. Ayrıca ön kamera, ekrana dahildir. DCl-P3, HDR10+, Always on Display (sürekli açık ekran) özellikleri de ekran için mevcuttur.
KAMERA ÖZELLİKLERİ
Fotoğraf çekmeyi gerçekten seven biriyseniz, 12 Megapixel çözünürlüğe sahip kamerasıyla Samsung Galaxy S10 tam da size göre! Seçimli ya da otomatik odaklama, sesli komut alma, yüz algılama, gülümseme yakalama, RAW türü kayıt yapma, yapay zeka ile nesne yakalama gibi önemli kamera özelliklerine bakacak olursak, bu telefon oldukça iyi. Ayrıca LED flaş sayesinde karanlık ortamlarda da fotoğraf çekme keyfinizi sürdürebilirsiniz.
Dijital görüntü sabitleyici, ağır çekim özelliği, hareketli odak takibi ve yüz algılama da güzel videolar çekebilmeniz için yeterli olan özelliklerden bazıları… F2.4 seviyesindeki maksimum diyafram açıklığı ise diğer bir önemli detay…
Bitmedi! İkinci kamera ve üçüncü kamera da bulunuyor… 16 Megapixel ve 12 Megapixel çözünürlüğünde olan bu iki kameranın da farklı özellikleri var; ikinci kameranın 120 dereceye kadar varan bir ekstra geniş açı alma özelliği, üçüncü kameranın ise 2x zoom (yaklaştırma), otomatik ve hızlı odaklama, optik görüntü sabitleme gibi özellikleri bulunmaktadır.
ÖN KAMERA ÖZELLİKLERİ
Tam 10 Megapixel çözünürlüğe sahip olan ön kameranın video çözünürlüğü 2160p. Bu ise, ön ve arka kameralarla çekeceğiniz tüm videoların etkileyici olacağını göstermektedir… Sanal flaş, HDR, hızlı ve otomatik odak, sesli komut alma, dijital görüntü sabitleyici özellikleri de ön kameranın diğer avantajları.
DONANIM ÖZELLİKLERİ
Teknolojik konularla pek de ilgilenmeyen insanlar için, bir ürünün donanım özellikleri gerçekten karmaşık olabilmektedir. Fakat iyi bir telefonalmak istiyorsanız, ilgilenmeniz gereken konuların en başında donanımsal özellikler gelmelidir. Bu, aslında her teknolojik ürün için geçerli olan bir durumdur…
64 bit işlemciye ve Dual-Core 2.73 GHz. Mongoose M4 modelli ana işlemciye (CPU) sahip olan Samsung Galaxy S10’un performans konusunda bir eksiğinin olmadığı söylenebilir. Exynos 9 Series 9820 yonga setinin, aynı seriden XCover Pro, M31, A51 gibi diğer cihazlarınkinden yeni olduğu görülmektedir.
1.Yardımcı işlemci, Dual-Core 2.31 GHz. ARM Cortex-A75; 2. yardımcı işlemci Quad-Core 1.95 Ghz. AARM Cortex A55’tir. RAM ise 8 GB boyutundadır. Modeli ise LPDDR4 X’tir. Dahili depolama alanı 128 GB’a kadar çıkmaktadır… Ayrıca depolama işlemleri için hafıza kartı kullanmanız da mümkündür; bu durumda hafıza kartı depolama alanı yaklaşık 510 GB olmaktadır.
BATARYA ÖZELLİKLERİ
3G için 12 saat ve 4G için 14 saati bulan internet kullanımı süresi ile gücünü ispatlayan bataryamızın kapasitesi ise tam 3400 Watt. 18 saatlik, kesintisiz video oynatma süresi ile 80 saate kadar çıkabilen müzik oynatma süresi ise diğer önemli detaylardır.
Hızlı şarj özelliği de bulunan Samsung Galaxy S10’un, hızlı şarj edilirken sahip olduğu batarya gücü tam 15 Watt’tır.Batarya, Lithium Ion teknolojisiyle üretilmiştir ve şarj için gerekli olan giriş tipi, USB Type C (ince uç)’dir. Fakat siz, kablosuz şarj özelliğinden de faydalanabilirsiniz!
İNTERNET BAĞLANTISI VE BLUETOOTH ÖZELLİKLERİ
4.5G’ye kadar olan tüm internet teknolojileri, bu telefon için kullanılabilir haldedir. Fakat 5G desteklenmemektedir… Bluetooth versiyonu ise 5.0’dır.
VİDEO VE SES FORMATLARI
Bu başlıkta, telefon tarafından desteklenen bazı formatlardan bahsedeceğiz… Bunlar, ses için; XMF, RTX, OGG, MP3, M4A, DSF, WMA, WAV, OTA, 3GA, MXMF; video için; AVI, ASF, FLV, MP4, 3GP gibi formatlar olarak bilinmektedir. Birçok formatın desteklenmesi, farklı formatlara sahip olan ses ya da video dosyalarına ulaşabilmeniz anlamına gelir.
SONUÇ
Genel olarak iyi fakat maddi açıdan biraz pahalı bir telefon olan Samsung Galaxy S10’un, 19.05.2020 tarihi itibarıyla fiyatı tam olarak 6.150 TL’dir. Dolar ve Euro’daki hareketlenmelerden etkilenen fiyatların daha da düşmesi mümkündür. Bu durumda, bu ürünü satın almak için bir süre beklemeniz, cebiniz için daha avantajlı olabilir.