× Daha fazlası İçin Aşağı Kaydır
☰ Kategoriler

Sitenize SSL kurulumu yapabilmeniz için öncelikle halihazırda bir sertifikanızın olması gerekmektedir. Eğer sertifikanız yok ise bir SSL sertifikası edindikten sonra aşağıdaki kısımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

PrestaShop SSL Kurulumu

Öncelikle cPanel’e giriş yapın. cPanel’e girdikten sonra Veritabanları bölümünden phpmyadmin’e tıklayın. Açılan ekranda sol panelde veritabanınızın isminin yanındaki artı işaretine tıklayın. Böylece bütün tablolarınız ekrana gelmiş olacaktır. Buradaki tabloların en üstünde sayfa numarası olan kısımdan ikinci sayfaya geçiş yapın. Bu kısımda ps_configuration tablosuna tıklayın. Şimdi ise işlemimiz sağ kısımda. Sağ kısımdaki alanın en üstünden ara butonuna basın.

Ara butonuna bastıktan sonra açılan penceredeki name kısmına “ %ssl% ” yazın ve aratın. Karşınıza iki tane aramı sonucu çıkacaktır. Bu sonuçlardan bizi ilgilendiren kısım PS_SSL_ENABLED kısmıdır. Bu sütundaki value kısmına gelin ve 0 değerine tıklayıp 1 olarak güncelleyin. Bu işlemden sonra git butonuna basarak kayıt etmeyi unutmayın.

Son olarak cPanel üzerinden dosya yöneticisine tıklayarak veya ftp üzerinden bağlanarak ana dizindeki config-inc.php dosyasını bulun ve açın. Ardından aşağıdaki kodu arama yapıp bulun ve hemen altındaki kodu bulduğunuz kısımın altına ekleyin ve kayıt edip çıkın.

Arama yapacağınız kod ;

1define(‘_PS_SSL_PORT_’, 443);

Hemen altına ekleyeceğiniz kod ;

12345if(isset($_SERVER['HTTP_SSL'])){$_SERVER['SERVER_PORT']=443;$_SERVER['HTTPS']='on';}

PrestaShop’ta SSL kurulumu bu şekildedir. Eğer daha önce SSL kurdunuz ve şuan hata alıyorsanız bu hatanın nedeni genellikle sürüm yükseltmelerinden kaynaklanmaktadır. Eğer sürüm yükseltmeden önce sorunsuz çalışırken sürüm yükselttikten sonra hata alıyorsanız aşağıdaki şekilde çözmeyi deneyebilirsiniz.

Sitenizde ne kadar modül var ise hepsini silin. Sonra yükselttiğiniz sürümüm orijinal modüllerin geri yükleyin. Daha sonra sitenizde kullandığınız diğer modülleri tek tek yükleyin ve SSL hatası alıyor mu site kontrol edin. SSL hatası almadığınız takdirde modülleri tek tek yükleme yapın. Eğer yüklediğiniz bir modülden sonra SSL hatası alıyor iseniz o modülü silin. Ardından dosyalarını inceleyin ve http içeren link var mı kontrol edin var ise manuel olarak düzenleyin. Düzenleme yaptıktan sonra tekrar yükleyin ve yine hata alıyorsanız o modülü silin ve tekrar yüklemeyin. Böylece sürüm yükseltme sonrası yaşanan SSL hatası çözülmüş olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir