LinkedIn, günümüzde en çok tercih edilen sosyal ağlardan bir tanesidir. Bu platform, çeşitli sektörlerde bulunan çalışanların birbirleri ile iletişim halinde olmasını, bilgi alışverişi yapmasını, iletişim halinde kalmasını ve sektördeki gelişmelerden haberdar olunmasını sağlar.
İlk olarak 2002 yılında, bir anonim şirket hali ile kurulan ve 2003 yılında ise web sayfasını hizmete açan şirketin günümüzdeki çalışan sayısı on beş binin üzerindedir. Yaklaşık olarak on üç yıldır hizmet veren web sayfası ise internet dünyasının en çok tercih edilen profesyonel ağıdır. Ayrıca iki yüz milyondan fazla kullanıcısı olduğu bilinmektedir.
LinkedIn’e Nasıl Üye Olunur?
Web sayfasında giriş yaptıktan sonra, sadece bir e – posta adresi ve şifre aracılığıyla üye olduktan sonra, e – posta adresine gelecek olan onay kodunu yazarak platformu kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca Facebook hesabı aracılığı ile de üye olmak mümkündür.
LinkedIn Nasıl Kullanılır?
İş alanınıza, bulunduğunuz sektöre ya da bilgilerinden yararlanmak istediğiniz önemli kişilere kolayca ulaşabilecek olduğunuz bu uygulama, birbirinden farklı sektörlerde bilgi ve çeşitli içerik paylaşımları yapan grupları ya da kişileri takip etme imkanı veriyor…
“Yeni bakış açılarını takip eden” sekmesine gelerek, takip edebileceğiniz kişileri ve grupları görebilirsiniz. Takip ettiklerinizi ise “Ağım” sekmesine giriş yaparak inceleyebilirsiniz.
Ayrıca LinkedIn uygulaması, kullanıcılarına iş arama imkanı da sunmaktadır. “İş İlanları” sekmesine giriş yapıp çalışmak istediğiniz işin hangi şehir için geçerli olduğunu ve tercihe göre çalışmak istediğiniz konumu seçerek 20 milyon iş ilanı arasından size uygun olanı bulabilirsiniz.
“Mesajlarım” sekmesi ise diğer kullanıcılar ile yaptığınız konuşmalara ulaşmanızı sağlar.
“En son sırada bulunan “İş” adlı sekme ise ücretli ya da ücretsiz olan birbirinden farklı mesleki gelişim videolarına, iş ilanı ve reklam verme seçeneklerine ulaşmanızı sağlar.
Ayrıca buradan, eğer varsa işletmeniz için bir LinkedIn sayfası açmanızı sağlayacak olan butona da ulaşabilirsiniz. Bu buton, ticari hizmetler bölümünün en altındadır. Daha sonra açılan ekrandan işletmenizin büyüklüğüne uygun olan seçeneğe tıklamanız gerekir.
Daha sonra ise işletmenin adı, web adresi, hizmet vermekte olduğu sektör ve şirket büyüklüğü gibi konularda daha detaylı bilgileri işaretleyerek işletmenizin LinkedIn üyeliğini oluşturmuş olursunuz.
LinkedIn Üyelik Türleri Nelerdir?
LinkedIn üyelik türleri, ücretsiz üyelik ve ücretli üyelik olmak üzere iki farklı gruba ayrılır. İş ilanı verirken ya da iş ararken çeşitli detaylardan faydalanarak uygun elemana ya da işe daha kolay ulaşabilmenizi sağlamasının dışında, ücretli olan içeriklere de ücretli üyelik türü sayesinde ulaşabilirsiniz.
Ayrıca her LinkedIn kullanıcısının, ödeme bilgilerini vermek şartıyla bir aylık ücretsiz üyelik sürümünü deneme hakkı vardır. Bir aylık süreç dolmadan önce hiçbir ücret alınmamaktadır.