İnternet sitesi yada web sayfası bir bilgiyi, hizmeti, kişiyi, markayı, kurumu ve ürünü vb. kurum veya malzemeleri temsil edebilmesi amacıyla internet ağının alt yapısında bulunan alana web sitesi denir. Günümüzde milyonlarca internet siteleri vardır ve bu siteler aracılığı ile istediğimiz hertürlü bilgi ve ürün elimizin altındadır.
İnternet sitesi açmak için bilmemiz gerekenler nelerdir?

1- Domain Satın Almak:

 İnternet sitesi açmanın ilk yolu domain seçip ve satın alınmasından başlar.
Domain diye dile getirilen şey internet sayfasının ismi demektir. Domain seçerken vereceğiniz hizmete göre dikkat çekici ve kolay akılda kalacak projenizle ilgili bir isim seçmeniz önerilir. Örnek vermek gerekirse arabalarla ilgili bir site açacaksanız arabayla ilgili bir domain seçmek arama motorlarında sitenize daha dolay ulaşılmasına olanak sağlar. Bazen domainler başka kişiler tarafından alınmış olabilir. Her zaman istediğiniz ismi alamazsınız fakat bua yakın bir isim bulmaya çalışabilirsiniz.

2- Hosting Hizmeti:

 Hosting hizmetinin temeli seçtiğiniz domaini barındıracak bir sunucuya ihtiyaç duymanız demektir. Hosting hizmeti alacağınız servisin güvenilirliğine önem göstermelisiniz. Projenizin hangi ülkelerde hizmet vereceğide hosting sunucuları için önemlidir. Örneğin Türkiye içerisinde bir hizmet verecekseniz buna uygun bir hosting sunucu firması bulmanız gerekir.

3- İnternet Sayfası Tasarımı:

 Tasarım aşamasına geçmeden önce kodlama ve gerekli yazılım dilini biliyor olmanız gerekir. Eğer bu kodlama ve yazılım dillerine hakim değilseniz sitenizi istediğiniz şekilde tasarlamanız mümkün değildir. Sayfa tasarımınızı bu hizmeti veren ajanslara bırakmanız gerekir. Kodlama için CSS3 ve HTML dilini bilmeniz gerekir. Bu dilleri biliyorsanız gelişmiş not defteri ile kendi tasarımınızı yapmanız mümkündür.

Ayrıca internet sitesi yaparken Seo uyumlu, mobil uyumlu ve yönetim paneli uyumluluğuna dikkat etmelisiniz. Seçeceğiniz yazılım dilini kullanırken her kod satırınızdan sonra hangi işlev için bu kodu yazdığınızı belirtmelisiniz. Bu durum arama motorları için artı bit yöndür. İnternet sayfanızın bir krokisini çıkartın ve nereye neleri yerleştirmek istediğinize karar verin. İnternet sayfanızı karmaşık yapmak yerine projenize uygun grafikler verilerle doldurmanız göze daha iyi hitap edeceğinden erişimde daha kolay olur bu durumda internet sayfanızın gelişmesine olumlu yönde etkiler eder.

4- Yönetim Paneli:

 İnternet sayfası yaparken yönetim paneli önemlidir. Yönetim panelini PHP yazılım dilini kullanarak yazmanız güvenlik ve geliştirebilirlik açısından daha iyidir. Eğer PHP dilini bilmiyorsanız bu dili bilen birisinden yardım almanız gerekir. Aksi taktirde emeğinize ve zamanınıza zarar verebilirsiniz. 

5- Görsel İçerikler:

 Görsellik, giriş ekranı ve yaptığınız çalışmalarla ilgili görseller barındıran siteler internet kullanıcıları tarafından daha çok tercih edilir. Görsel seçiminde dikkatli olmalı ve özgün olmaya önem göstermelisiniz.

6- İnternet Sayfası Yayınlama:

 Son ve en basit olan bu aşamadır. Web sitenizi hosting hizmeti aldığınız alana taşıdıktan sonra domain adresinizi bu alana yazarak dosya veri transferini yapıp internet sayfanızın incelenip kullanıma açılmasını bekleyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir