Haberler:

Forum

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama (Okunma sayısı 729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Superisi

* 24 Ekim 2017, 10:54:28




Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama Hangi Kanallardan, Nasıl Yapılabilir?

Mesleki yeterlilik belgesi, işçilerin faaliyet gösterdikleri işte uzman ve yeterli olduklarını kanıtlayan belgedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetki verdiği kurumlar tarafından verilir. Kişilerin yeterlilik belgesi veren kurumlara başvurduktan sonra çeşitli aşamalara tabi tutulur. İnceleme, eğitim, sınav aşamalarının takibi yapılır. Süreçleri başarıyla geçen kişilere mesleki yeterlilik belgesi verilerek ustalıkları belgelendirilmiş olur. Sınav sonunda kişiler mesleki yeterlilik belgesi sorgulama işlemlerini çeşitli kanallar aracılığıyla yapabilirler. Bizler, adaylarımızın bütün işlemlerini takip etmekle birlikte kendileri tarafımızdan veya diğer kanallardan işlemlerinin takibini yapabiliyorlar. Sorgulama işlemleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun web sitesinden yapılabiliyor. Kişiler burada TC kimlik numaralarını girerek saniyeler içinde sorgulama işlemlerini yapabiliyorlar.


Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama Artık E Devlet Üzerinden De Yapılabiliyor


Mesleki Yeterlilik Kurumu, artık e devlet üzerinde yer almaktadır. Kullanıcılar, www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden sisteme giriş yaparak mesleki yeterlilik belgesi sorgulama işlemlerini yapabilirler. Üstelik kullanıcılar e devlet üzerinden mesleki yeterlilik belgeleriyle birlikte şunları da sorgulayabiliyorlar:


    Belge durumu, teşvik ve hibe sorgulama,
    Belge vermeye yetkili kuruluşlar ve ücret tarifeleri,
    MYK mesleki yeterlilik belgesi doğrulama,
    Sınav geçmişi sorgulama.


Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama Kanallarından Eski Belgelerin Geçerliliği De Sorgulanabilir


Mesleki yeterlilik belgesi, aslında uzun yıllardır var olan bir uygulamadır. Bunula birlikte yeterlilik belgesinin zorunlu olduğu iş kolları her geçen gün artmaktadır. Giderek daha da gerekli olacak, hemen her meslek koluna yayılacaktır. Bunun temel amacı, meslek gruplarında yetkin ve kalifiye elemanlar yetişmesini sağlamaktır. Bunun neticesinde iş kaliteleri artacak, iş sahalarında çalışanlar bilinçleneceği için kazalar büyük oranda azalacaktır. Bu amaçla denetlenen ve hemen her ile yayılan mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlar, çeşitli standartları sağlamaya ve sektörde var olmaya devam etmektedir. Firmamız da birçok kişinin mesleki yeterlilik belgesine kavuşmasını sağlamaktadır. Mesleki yeterlilik belgelerinin daha eski tarihlerde alınanı olabilir. Kişiler sahip oldukları belgeleri mesleki yeterlilik belgesi sorgulama kanallarından yapabilir ve belgelerinin geçerliliğinin devam edip etmediğini de öğrenebilirler.


Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama ve Sınav Sonuçlarını Öğrenme

Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmanın temel şartı, uzmanlığını kanıtlamak ve tabi tutulan sınavdan taban puanın üzerinde bir puan almaktır. Eğer kişi, sınavdan yeterli puanı alamaz ise sınava tekrar girmek zorundadır. Girilen sınavların sonuçları da mesleki yeterlilik belgesi sorgulama kanalları aracılığı ile rahatlıkla yapılabilir.


Certurk iletişim kanallarını kullanarak Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Myk Belgeleri hakkında uzman kadromuzdan bilgi alabilirsiniz


Telefon:  (0216) 494 16 98


Telefon:  (0216) 392 82 68


Telefon:  (0216) 392 82 69


Email    : [email protected]


Web     :  http://www.certurk.com



Kayıtlı