Haberler:

Forum

Auzef ders kitapları (Okunma sayısı 359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Superisi

* 06 Ocak 2018, 21:29:13

Auzef Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Bölümü


Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği , Auzef e bağlı iki yıllık ön lisans programıdır. Bu programı bitirecek öğrenciler ile, hukuk bilgisine vakıf ara elemanlar yetiştirilerek, özellikle İngilizce bilgisine sahip olacak bu kişilerle, büyük şehirlerde yabancı müvekkil portföyü ile çalışan hukuk büroları için vazgeçilmez ara eleman ihtiyacını gidermek hedeflenmektedir. Bu bölümün mezunları hukukun çeşitli dallarıyla ilgili alanlarda ön rapor hazırlayabilir,hukuk problemlerini özetleyebilir ve ayrıca öğrendikleri mesleki İngilizce ile çalıştıkları yerde farkındalık oluşturabileceklerdir.


Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği programıyla öğrencilere;


Genel Hukuk Bilgisi,


Hukukun alt gruplarının çeşitliliğini ve sınıflandırılması,


Hukukun Gelişmesine Etki Eden Unsurlar hakkında farkındalık sahibi olma,


Hukuk Bürolarındaki çalışma prensipleri ve önemi,


Mahkemelerin yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi edinmeleri,


Mesleki İngilizce öğrenerek orta seviyedeki hukuk metinlerini çözümleyebilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Başvuru Koşulları


Meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler  veya  normal liselerden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp   ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul  edilmektedir.
Herhangi bir ön lisans / lisans bölümünde okuyan öğrenciler ve ön lisans / lisans bölümü mezunları da ikinci üniversite kapsamında bölüme başvuru yapabilirler.


Dersler ve Ders Materyalleri


Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans programı; hukuki yazışma, yabancı dil, anayasa hukuku, medeni hukuk, büro yönetimi, ceza hukuku, halkla ilişkiler ve medeni hukuk gibi alanlar üzerine hazırlanan derslerden oluşmaktadır. Ders içerikleri internet üzerinden yayınlanan not, video ve sunum formatlarında olup basılı kitap bulunmamaktadır.


Auzef ders kitapları nı basılı olarak almak ve kitap üzerinden çalışmak isteyen öğrenciler Makro Yayınları üzerinden kitaplarını temin edebilirler. Ayrıca ders sunumlarından hazırlanan Auzef ders notları nada ulaşabilirsiniz.


Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme


Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav (vize), bir yarıyıl/yıl sonu bitirme (final) ve telafi (bütünleme) sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.


Fakültemiz tarafından yapılacak sınavların geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.


Kariyer Olanakları


Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans programı mezunları;


Hukuk bürolarında ve özellikle İngilizce ihtiyacı duyulan yabancı müvekkili olan bürolarda uzun vadeli olarak kalıcı bir şekilde istihdam sağlayabilmektedirler.
Kayıtlı