Bebeklerde isilik nasıl geçer merak edilen konular arasında yer alırken, isiliğin geçmesi için bebeğin terlemesinin önüne geçilmelidir. Hafif seyreden isilik türleri kendiliğinden iyileşebilse de süreci hızlandırmak için pamuklu ve ince kıyafet tercih edilmelidir. Duş aldırarak vücudun temiz ve serin kalmasını sağlamak gibi tedbirler, isiliğin kısa sürede iyileşmesi için fayda sağlayabilir.
Bebeklerde İsilik Neden Olur?
Bebeklerde sıkça karşılaşılan bir durumdur ve ortaya çıkma nedenleri arasında, ter kanallarının gelişim sürecini tamamlayamamasının tıkanıklığa yol açması olarak gösterilir. Bebeğin giysilerinin kalın giydirilmesi ve sıcak tutulması isiliğin ortaya çıkmasına neden olabilir. İsilik yüz, göğüs, bez bölgesi ve boyunda görülebildiğinden, bebeklerde isilik nasıl geçer sorusunun merak edilmesine yol açar.
Bazı isilikler, hafif olarak geçirilse de hepsi aynı özelliğe sahip değildir ve farklılıklar görülebilir. Hafif isilikler de küçük su toplanması meydana gelebilirken, ağır türde olanlarında su toplanmasıyla birlikte kızarıklık ve kaşıntı da meydana gelebilir. İsilik ilerleyip ağırlaşmadığı durumlarda zarar vermese de ebeveynler tarafından isiliğin nasıl geçebileceği hakkında bilgiler merak edilmektedir.
Bebeklerde İsilik Nasıl Geçer?
İsiliğin geçmesi için bebeğin bulunduğu ortamın serin tutulması
Bebeğe rahatsızlık verecek türde kıyafet tercih edilmemesi
Bebeğin sık olarak yıkanması ve yıkama sırasında sabun kullanılmaması
İsilikle birlikte farklı rahatsızlıklar da bulunuyorsa bebeğin en kısa sürede hekime filmciürülmesi sağlanmalıdır
Bebeklerde İsilik Kremi
Bazı isilik türleri kendiliğinden iyileşmeyebilir ve bebeklerde isilik nasıl geçer sorusu, araştırılan konular arasında yer alır. İsilik ağır geçiriliyorsa, iyileşmenin daha hızlı olması için hekime filmciürülmeli, önereceği topikal tedavi uygulanmalıdır. Uygulanan tedavi yöntemiyle isiliğin daha hızlı iyileştiği fark edilebilir. İsilik tedavi edilmediği durumlarda artış gösterebilir ve ciddi sorunlara yol açabilir.
Geçmeyen İsilik
Bebeklerde isilik nasıl geçer diye merak eden ebeveynlere, isilik geçiren bebeklerinin kıyafetlerini çıkarmaları ve cildi havalandırmaları tavsiye edilirken, isilik oluşan bölgede tahrişe sebep olabilecek lif ve sabun kullanımıysa önerilmemektedir. Terli kıyafetler bekletilmeden çıkarılmalı ve kıyafet tercihininse, terletmeyen kumaş çeşitleri arasından yapılması gerekir. İsilik bölgesinin kuru tutulması, iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlar
Sıcaklığının artış göstermesi terlemeye sebep olurken, bebeğe giydirilen giysiler ve bebeğin sık yıkanmaması cilt gözeneğinin tıkanmasına neden olabilir ve bu durum isiliğe yol açar. Bebeklerde isilik nasıl geçer diye merak edilmesi halinde isiliğin iyileşmesi için bebeğin denize girmesinin sağlanması halinde deniz suyu gözenekleri açtığından, isiliğin daha hızlı geçmesinde faydası olabilir.